Werkwijze regressie- en reïncarnatietherapie

In regressie- en reïncarnatietherapie wordt gebruik gemaakt van een bewustzijnstoestand die ‘trance’ wordt genoemd. In deze therapie is het van belang dat de cliënt inzicht krijgt in de samenhang van de problemen in het heden met de onverwerkte ervaringen en daarom blijf je in de trancetoestand nog steeds bewust van jezelf in het verleden en in het heden. Het is het best vergelijkbaar met de toestand waarin je helemaal opgaat in een goed boek, de omgevingsinvloeden vervagen maar jij houdt te allen tijde de controle. 

De werkzaamheid van reïncarnatietherapie is gebaseerd op de gedachte dat problemen een oorzaak hebben, dit kan zowel op mentaal, lichamelijk als emotioneel gebied zijn. Je hoeft niet in reïncarnatie te geloven, als je de indrukken die tijdens de therapie opkomen maar serieus neemt.

De eerste afspraak is altijd een uitgebreide intake, waarin ik veel vragen stel en de rode draad vaak al duidelijk wordt.

We werken aan de vertrouwensbasis en stellen het doel van de therapie vast.

Regressie- en reïncarnatietherapie is een procestherapie en bestaat meestal uit meerdere sessies. Dit kan in overleg om de 2 of 3 weken worden afgesproken.

Het aantal benodigde sessies is afhankelijk van de aard en complexiteit van je problemen. Tijdens dit proces loop ik met je op.